Bram van Baalen

OVER BRAM VAN BAALEN

BRAM VAN BAALEN

Bram van Baalen - Ik schilder het liefst op grote doeken, zodat er ook daadwerkelijk een fysieke inspanning geleverd moet worden. Naast schilderen houd ik me bezig met fotograferen. Overigens levert een serie foto's vaak de inspiratie op voor een schilderij. Beeldelementen uit zo'n serie breng ik samen in een nieuwe compositie. Bij het ontstaan van een compositie laat ik veel aan het toeval over.
Mijn onderwerpen zijn de mens, de weg, het stedelijk landschap en de natuur. Wat mij het meest boeit, is hoe het licht valt op die onderwerpen, hoe het wordt gereflecteerd en welke schaduwen het doet ontstaan.
Hoewel de schilderijen in hun totaliteit realistisch zijn, streef ik ernaar die totaliteit op te bouwen uit vele min of meer non-figuratieve gedeelten. Deze gedeelten ontstaan door een losse en gelaagde manier van werken. Tijdens het schilderen let ik met name op of er voldoende balans in het schilderij komt. Ik presenteer mijn werk in allerlei galerieën, ook in mijn eigen galerie The Window op de Hongerlandsedijk 646 te Spijkenisse.

Comments are closed.