Rineke de Jong

OVER RINEKE DE JONG

rineke bij t

Rineke de Jong

Paarden,
Mens en paard hebben een unieke relatie met elkaar. Geen enkel dier dient zo zachtaardig en trouw. Het paard heeft de mens zijn kracht en loyaliteit geboden en in ruil daarvoor wil ik de schoonheid en snelheid van het paard in enkele schilderijen laten zien.

Stillevens,

Omdat ze me intrigeren, ben ik begonnen met het schilderen van stillevens van knoflook. Daarna tomaten, leuk en lekker. Nadat het schilderij klaar was, waren de tomaten een beetje gerimpeld en waren ze alleen nog geschikt voor tomatensoep. En zo ging ik verder. Er zijn zoveel interessante onderwerpen te vinden in de natuur. Wie weet wat er in de toekomst nog voorbij komt.

Abstract,
De abstracte fase is, puur intuïtief, vaak haastig geschilderd, wat resulteert in een chaotische en suggestieve ruimte. De figuren ontstaan tussen de chaos van kleur, die het schilderij compleet maakt. Mijn zoektocht is het verkennen van het compromis tussen abstracte en figuratieve kunst. Ik werk ook in de oude academische techniek van het olieverfschilderij.

Mythologie
Alle culturen hebben in de loop der tijd hun eigen mythen ontwikkeld, die bestaan uit verhalen over hun geschiedenis, hun religieuze culten, hun helden en heersers, maar ook hun visie op de kosmos en de plaats van de mens daarin. Mythen hebben een sterk symbolisch karakter en een allegorische vorm om waarheden weer te geven.

 

Comments are closed.